NYHET: Chateau Jean Faux Bordeaux Superieur 2011 EKO


Pressmeddelande   •  Okt 10, 2016 12:06 CEST

Chateau Jean Faux Bordeaux Superieur Sainte-Radegonde 2011 Organic
Släpps på Systembolagets Beställningssortiment 13/10-16

Bildresultat för jean faux bordeaux 2011

Nu har Juvinum glädjen att introducera en av de högst uppskattade och spännande vinhusen som uppkommit i Bordeaux under modern tid:

Chateaux Jean faux är ett gammalt slott med ursprung som går tillbaka till medeltiden. Slottet har historiska länkar till Tempelherreorden, som valde platsen som ett starkt fäste på den vänstra stranden av Dordogne. Det har producerats vin här sedan 1850. Efter decennier av arbete som vinfatshandlare har Pascal Collotte alltid sagt att han aldrig skulle köpa en vingård om det inte var helt perfekt på alla sätt, komplett med en damm, en fruktträdgård och rullande betesmark. Säker i hans skepsis att ingenting så perfekt skulle kunna existera, allt förändrade när han för första gången lade sina ögon på Château Jean Faux. Hans köp av fastigheten år 2002 är ett bevis på att Bordeaux  fortfarande är fullt av överraskningar! Strax vid gränsen Saint-Emilion i Sainte-Radegonde ligger fastigheten belägen på ganska branta sluttningar som domineras av trall som skapar ett mikroklimat. Vid botten av sluttningen är en liten flod som också har en anlöpningseffekt. Pascals första årgång var 2003 under ledning av konsult vinmakare Stéphane Derenoncourt, som har fortsatt sedan dess. Château Jean Faux är organiskt sedan 2009

Släpps på Systembolagets Beställningssortiment 17e Oktober
Artikelnr. 74356
Pris: 219kr/st
75cl flaska
13,5% alk

Comment on Château Jean Faux in the Guide RVF (Revue des Vins de France) 2017.
Excellent comments on the estate and on our latest En Primeurs tastings.
Chateau Jean Faux have been selected as one of the ”coups de coeurs” of the year (this means, one of the favourites of the years of the authors).

Just provide you a short traduction of a part of the article:
”…With a passion for plants (and lots of other things), Pascal takes great care of his vineyard. His first priority is to have a perfect expression of the terroir. Certified organic since 2011, the Château will be certified biodynamic in 2017. Consulted by Stephane Derenoncourt the wines are vinified and aged in the best conditions. The balance of the wines is the absolute priority for the winemaking team. The wines are very digest and age gracefully.”

This is a list of some Michelin star restaurants where Jean Faux is on the wine list, three very prestigious ones in Belgium, France and the USA
>Hof van Cleve – *** Michelin Belgium / n°53 in the list ”World’s Best Restaurants” – sommelier: Mathieu Vanneste (below his comments on the wine)
” The owner of this estate is Pascal Collotte. Together with Stéphane Derenoncourt he makes a very elegant Bordeaux Supérieur. The small château of the estate sits at the edge of the vineyards of Saint-Emilion. The soil is full of limestone, an ideal “terroir” for merlot. Besides Merlot, there is also some cabernet franc in the blend. In my opinion this is a very “enthusiastic” wine, juicy and full of character. The tannins provide structure. This makes a wine that is at least as good as three out of four wines from the famous neighbors in Saint-Emilion.”

>Taillevent – ** Michelin in Paris, France

>Boulud – ** Michelin in New York, USA

Blind Tasted av Andreas Larsson (Världens bästa sommelier 2007)
https://youtu.be/b46RLwp1pTA