Nu släpps Champagne Paul Goerg Brut Premier Cru Blanc de Blancs på Systembolaget


Ett bubbel som fortfarande är relativt okänt i Sverige. Men som däremot sattes som vin till menyn av Ferran Adriá på restaurang el Bulli, av en svensk.

Den 1 april släpps Champagne Paul Goerg´s Brut Blanc de Blancs på Systembolagets beställningssortiment. Detta är en extremt prisvärd Champagne.

Paul Goerg  Brut Blanc de Blancs 1er Cru
Världsmästaren, sommelieren och svensken Andreas Larsson fick av magasinet Tasted uppgiften att komponera vin till menyer, från världens 15 bästa restauranger. Champagne Paul Goerg brut Blanc de Blancs var det vin som enligt Andreas Larsson passade bäst till stjärnkocken Ferran Adriàs meny.
Motiveringen var att det krävs en gastronomisk champagne till Ferran Adriàs sofistikerade mat. Paul Goerg Blanc de Blancs är torrt med inslag av unga frukter, citrus och med viss nötighet. Texturen är fin och moussen krämig med en lång finish.Paul Goerg ligger beläget i det välkända Côte des Blancs, där Champagnes bästa Chardonnayrankor finns. Samtliga champagner har fått åldras i minst 3 år innan det är dags för degorgering.

Artikelnummer 77878
Pris: 395kr