Skärgårdsbryggeriet väljer att samarbeta med Juvinum Wine Beer & Spirits


Skärgårdsbryggeriet med sina Skärgårdsöl väljer att samarbeta med Juvinum Wine Beer & Spirits för att på bästa sätt kunna leverera till Systembolaget, Hotell & Restaurangkunder.

Juvinum stärker där med sin position på marknaden med hantverksöl från lokalta producenter, som tidigare förvärvat Mjödhamnen & Vistakulle i sin portfölj.

– Detta är ett till steg i rätt riktning för Juvinum, att få arbeta även lokalt med hantverksmässiga producenter som står för kvalité. Att det nu är Skärgårdsbryggeriet med sina Skärgårdsöl är vi lika stolta över som de tidigare förvärven. Säger Nicklas Forslund VD Juvinum Wine Beer & Spirits.

Bryggarna Marcus Ekman (Grundare/Bryggare) och Fredrik Ousbäck (Bryggmästare) har likt många andra börjat med att bryggt hemma och därifrån haft en önskan om att ta nästa steg. Fredrik har redan flera år av erfarenhet från att brygga på mikrobryggerier men vill testa nya utmaningar.

Tillsammans startade de projektet och begav sig till ett mikrobryggeri för att realisera idéen genom att hyra in sig. Detta är ett vanligt begrepp inom bryggerivärlden. Man tar tillfälligt över utrustningen hos ett annat bryggeri och gör verklighet av sina egenkomponerade recept som alla är grundade på Lidingö i hemmabryggeriet, där även en del av malten specialrostas.

– Det är ett riktigt hantverk som vi erbjuder och vi har lagt både hjärta och själ i det här projektet. Det innebär också att vi brygger mindre satser, första Skärgårdsölet som kommer ut blir en Ekologisk Skärgårdslager som är filtrerad. All Skärgårdsöl är opastöriserad för att behålla ”som vi säger” Skärgårdens Ölkultur levande med alla goda smaker, säger Marcus.

Marcus säger även att förfrågningarna och intresset är väldigt stort, både från konsumenter och restauranger. Detta bekräftar Juvinum som redan har en väntelista på blivande restaurangkunder till den första produkten Skärgårdslager.

För frågor:
maila info(at)skargardsol.se eller info(at)juvinum.se

Eller ring Juvinum Wine Beer & Spirits

08-663 19 91

Skärgårdsbryggeriet – Skärgårdsöl – Skärgårdens StolthetSkärgårdsbryggeriet Skärgårdsöl Skärgårdslager

Skärgårdsbryggeriet är beläget i Stockholms Skärgård. Bryggeriet med kärlek för öl och kvalité, med mål att leverera öl till både vardag och fest med en unik upplevelse varje gång.
Vi tillverkar Skärgårdsöl!

www.skargardsol.se
www.facebook.com/skargardsbryggeri
#skärgårdsöl
#skärgårdsbryggeriet